La importància de tenir presència a internet
La presència a internet s'ha convertit en un dels aspectes més rellevants del màrqueting empresarial actual. Tota empresa ha de valorar el nivell d'implicació que ha de tenir en el sector digital pel correcte desenvolupament de la seva marca.
Què vol dir tenir presència a internet?
Tenir presència a internet és el resultat del desenvolupament de tota una estratègia de màrqueting digital creada a mida per a la nostra empresa. Aquesta estratègia variarà depenent, per exemple, de si som una gran marca, una mitjana empresa que vol internacionalitzar-se, o bé una petita empresa que funciona en l'àmbit local.
L'estratègia
L'estratègia a seguir, normalment ve fixada per tenir una pàgina web, fer un bon manteniment d'aquesta, conèixer el motor de cerca que fan servir els buscadors actuals (el conegudíssim posicionament web o SEO) i la relació de la nostra pàgina web amb les famoses xarxes socials, o altres eines socials, que ofereix avui dia el sector digital.
Cada empresa desenvoluparà una estratègia personalitzada que ve fixada pels objectius establerts als quals es vol arribar.
Desenvolupament de l'estratègia
Primerament, hem de fer una pàgina web que mostri clarament els nostres productes o serveis. Hem de tenir en compte la gran oferta que hi ha actualment a internet de gairebé tot. Per això, la nostra web ha de tenir una aparença actual.
El disseny web també ve marcat per tendències de funcionalitat i aparença. Ambdós aspectes són importants si volem destacar sobre d'altres pàgines web. Consulteu a un professional del sector per conèixer aquestes tendències, ja que aquestes són variables. Per exemple, una web creada fa cinc anys, pot mostrar-se avui dia obsoleta als ulls de molts usuaris acostumats a consumir productes a través d'internet. Haver triat un disseny adaptatiu per a la nostra web, que vol dir un disseny 100% adaptable a tots els nostres aparells electrònics com són els mòbils i les tauletes tàctils, serà crucial pel correcte desenvolupament de la nostra estratègia.
Recordem que, avui dia, un 69% de la població del nostre Estat fa servir internet diàriament i gran part d'aquest percentatge ho fa des del seu mòbil. Podem trobar dades estadístiques precises sobre aquest tema a la web de l'Instituto Nacional de Estadística. El percentatge creix a escala internacional.
Posicionament web i consulta de l'usuari
El contingut de la pàgina web i el seu manteniment marquen una posició en el motor de cerca depenent de la consulta de l'usuari. Posar-se a la pell de l'usuari marca la diferència. Hem de pensar de posicionar-nos segons el que l'usuari vol trobar i no segons el que l'empresari vol vendre. Pensem que, si no som una marca consolidada, els usuaris no buscaran directament la nostra pàgina web. Aleshores haurem de pensar com volem ser trobats. Si voleu més informació sobre aquest tema, no dubteu en contactar-nos.
Google qualifica positivament pàgines amb un contingut de qualitat, però també qualifica negativament pàgines on el contingut ha estat copiat o on el contingut no beneficia a l'usuari
Tenir un blog a la nostra pàgina web ens ajudarà a posicionar-nos. Si el blog està ben fet, cada article serà un recurs per posicionar-nos correctament segons vulguem ser trobats. El blog corporatiu ha esdevingut un instrument essencial dins el màrqueting digital. Té una doble funció, informar a l'usuari i posicionar la nostra web.
Però, haurem de tenir en compte que, el contingut del blog és una part molt important i delicada que formarà part de la nostra pàgina web i de la nostra marca. Per això, haurem de pensar i cuidar el contingut que volem que aparegui en el blog com a part de la nostra estratègia.
(Aquí parlaria una mica de la importància de tenir un bloc actualitzat amb freqüència i periodicitat, per que si no dona la sensació d’abandonament)
Google qualifica positivament pàgines amb un contingut de qualitat, però també qualifica negativament pàgines on el contingut ha estat copiat o on el contingut no beneficia a l'usuari. Hi ha professionals que es dediquen exclusivament a crear el contingut adient per a cada tipus de web. Trobareu més informació sobre aquest tema en el proper article: El blog com a estratègia de màrqueting digital.
Vincles amb les xarxes socials
Les xarxes socials ens ajuden a captar usuaris cap a la nostra pàgina web. Si vinculem de manera adequada la nostra web als comptes de les xarxes socials que triem podem guanyar visualitzacions mensualment. Aquestes visualitzacions poden portar-nos clients potencials. Però aquesta tasca necessita un bon manteniment, ja que les xarxes socials són eines molt ràpides de transferència d'informació i cal estar sempre al dia a causa de la gran oferta que hi ha actualment. Per això, l'estratègia de màrqueting ha de marcar quines d'aquestes eines vol fer servir per ser reconegut socialment. No totes les xarxes socials funcionen igual. Cada empresa haurà de triar les que s'adeqüin millor al producte o servei que vol oferir. Normalment, fer un estudi previ sobre el tipus de client al qual es vol arribar ajuda a determinar quin tipus de xarxa social haurem de fer servir.
Tornaria a parlar de la importància de mantenir actives les xarxes i de donar resposta als comentaris i opinions dels nostres seguidors. És millor no tenir xarxa que tenir una xarxa “abandonada”
Algunes de les eines socials en què podem pensar a l’hora de fer la nostra estratègia són: Facebook, Twitter, Youtube, Google+, LinkedIn, Instagram, Pinterest, GoogleMaps, Flickr, etc...
Un cop tinguem tot això en funcionament podrem valorar la nostra presència a internet. Penseu que cada detall importa.
Google Analytics ens ofereix, de manera gratuïta, poder fer una anàlisi estadística de la nostra presència a internet. D'aquesta manera podrem corregir, si cal, parts de la nostra estratègia.
Esperem que us hagi resultat útil aquest article. Si teniu alguna pregunta, no dubteu en consultar-nos.