Les xarxes socials són per relacionar-se, no per anunciar-se

Per a què serveixen les xarxes socials

Ja gairebé estem en un mercat més o menys madur i a hores d'ara ja tenim clar que les xarxes socials, són per relacionar-se, no per molestar a les persones amb publicitat.

Avui en dia, una de les coses que mes amoïna als clients és el que han de fer perquè la seva marca sigui recordada.

I és normal que tinguin aquesta preocupació, la majoria de nosaltres estem rebent impactes publicitaris contínuament des de que ens llevem fins que anem a dormir, en tots els nostres actes de la nostra vida i el nostre cervell ja no els fa ni cas, tant és així, que moltes vegades veiem un anunci i als dos segons (memòria de peix) ja ni recordem quin era el missatge i tampoc quina marca ens l'enviava. De totes maneres nosaltres seguim consumint i seguim "votant" per diferents marques.

L'organització que avui no es relaciona està perduda, tant si són empreses de consum, com si són empreses que estan en el mercat de B2B

És important distingir entre el tipus de marca-producte per saber quin és el procés que seguim a l'hora de triar entre tanta oferta, però el que si és cert, és que solem triar aquelles que signifiquen alguna cosa per a nosaltres, perquè aquestes, són les primeres que ens vénen a la ment a l'hora de triar.

Encara que per aconseguir que una marca es posicioni la primera en el nostre cervell, perquè pensem que és la nostra amiga i forma part de la nostra vida, el que l'empresa ha de fer és relacionar-se amb nosaltres.

L'organització que avui no es relaciona està perduda, tant si són empreses de consum, com si són empreses que estan en el mercat de B2B.

Avui en dia les empreses tenen una eina molt potent que són les xarxes socials, amb les quals es poden apropar al mercat, tant als seus clients, com a les persones i organitzacions que es relacionen amb elles.

I això ho aconseguirem si tenim una relació d'igual a igual amb l'entorn perquè sinó, aquesta relació en llocs de positiva, s’esdevé negativa.

Moltes empreses estan utilitzant les xarxes socials amb la mateixa mentalitat que utilitzen per a la resta d'eines de comunicació de l'empresa.

Només emeten missatges, no interactuen, no escolten, no veuen, no analitzen i això, pot arribar a irritar a les seves comunitats, o a potencials comunitats.

El punt màxim d'aquesta política ve quan ens envien missatges directes, envaint la nostra intimitat, però a més ni ens donen opció d'interactuar amb ells.

Les empreses a través de les xarxes socials poden parlar i sobretot escoltar les persones.

S'està posant de moda utilitzar programari que automatitza els missatges en les diferents plataformes, però és un autèntic perill, si no està ben coordinat, perquè llavors els que utilitzem la xarxes socials en relació amb una empresa, ens sentim com ximples, quan intentem interrelacionar- i no hi ha resposta.

S'està posant de moda en algunes xarxes socials, seguir a un perfil, i quan la persona seguida el segueix, deixar de seguir-lo.

Aquestes estratègies, que només serveixen per augmentar l'ego d'algú perquè té un compte amb més seguidors, no serveix res.

A més, està demostrat que les persones que realitzen aquestes accions, normalment utilitzen el compte per fer únicament publicitat, que al final quedarà en l'oblit.

La frustració per a les persones és enorme i l'actitud cap a la marca, l'empresa o el professional, es torna totalment negativa.

Per això també és bo que totes les persones que tenen empresa o realitzin alguna activitat professional o comercial, tinguin nocions de xarxes socials.

Hi ha cursos, com els de Avanzia Marketing, súper complets i a preus solidaris, que estan a l'abast de tothom.

Recordem doncs a les empreses, que si volen relacionar-se amb nosaltres, ho han de fer en pla d'igualtat i sinó, que no ho facin.

A Activions així ho fem, perquè sentim un gran respecte pel mercat i pels clients dels nostres clients.

 

César T. Gil

Eco & Ade & MK
avanzia.marketing

César T Gil
Col·laborador d’Activions. Economista. Llicenciat en ADE. Llicenciat en Màrqueting. Màster de Direcció General. Màster en Màrqueting Digital. Profe i Consultor. Creador de cursos i continguts. Creador de la consultora en marketing digital i cursos especialitzats avanzia.marketing. Sempre en mil projectes. El seu tret distintiu: el bon humor i saber posar-se a la sabata dels altres. El seu producte preferit: Un somriure. El seu lema: No et rendeixis. Li encanta matinar, fer esport, meditar, la música, la lectura i menjar.

Altres articles

Com generar trànsit a la nostra web?

Com generar trànsit a la nostra web?

Amb l'increment de la competència en la xarxa, la professionalització i les tècniques que apareixen cada dia, cada cop és més difícil aconseguir que les persones visitin la nostra web. Apren com generar trànsit a la teva web amb deu consells pràctics.
botiga online

L’imparable creixement de la botiga online

En els últims anys el creixement de la botiga online i comerç electrònic s’ha avaluat imparable per organismes com la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia (CNMC).
És realment necessària una web?

És realment necessària una web?

Aquesta pregunta de vegades ens la solen fer: És realment necessària un web? Normalment davant la majoria de preguntes professionals, la meva resposta sol ser "depèn".
Perqué és important la fitxa d'empresa de Google My Business

Què és la fitxa d'empresa de Google My Business?

Google My Business és una eina gratuïta que permet crear una fitxa d'empresa per a qualsevol negoci. Google ha posat a disposició de qualsevol usuari una nova manera de donar a conèixer un negoci a través d’internet. 
Bloc com a estratègia de marketing digital

El bloc com a estratègia de màrqueting digital

El bloc és un instrument essencial dins el màrqueting digital d’avui dia. Forma part del màrqueting de continguts i tothom ha sentit a parlar-ne. Els blocs, i el contingut dels seus articles, estan a l’ordre del dia de tots els departaments de màrqueting d’empreses consolidades i, també, són el projecte de milions de persones que volen tenir paraula dins el vast món d’internet.
La importància de tenir presència a internet

La importància de tenir presència a internet

La presència a internet s'ha convertit en un dels aspectes més rellevants del màrqueting empresarial actual. Tota empresa ha de valorar el nivell d'implicació que ha de tenir en el sector digital pel correcte desenvolupament de la seva marca.

Uneix-te als nostres clients satisfets
Uneix-te als nostres

Clients satisfets

que valoren la feina ben feta

"Totes les petites coses que anaven sortint les van anar solucionant i polint fins a arribar a l'estat final de realització. El meu grau de satisfacció pel seu treball és un 10"

Carme Rovira | www.scastella.com

"Ens ha desenvolupat diverses webs i sempre han estat amb un disseny i funcionalitat excel·lents. Vaig quedar sempre molt conforme i és altament recomanable."

Héctor Shekerdemian | Bartech

"Sempre que hem necessitat suport, han estat presents per recolzar-nos"

Mª del Rosario Pinzón | Online IT

"Excel·lents professionals, molt implicats en el seu treball i amb un alt grau d'independència per gestionar situacions complexes amb rapidesa i extremadament bé."

Héctor Shekerdemian | Bartech

"Van comprendre les nostres necessitats de tal manera, que àgilment aconseguim cobrir les nostres expectatives i més"

Mª del Rosario Pinzón | Online IT

Va fer una feina magnífica i estem encantats amb el seu treball. Molt apreciat i molt recomanable.

Vincent Freeman | Vincent Freeman Antiques

"Gràcies a Activions, ens trobem més a prop dels nostres clients i prospectes. Estem altament satisfets amb els resultats."

Mª del Rosario Pinzón | Online IT

"No només són bons dissenyadors web, sinó que a més tenen una visió estratègica que permet que el treball final es lliuri impecable"

César T Gil | Avanzia Marketing

"Van captar la idea de pàgina web que jo volia, i no solament la van encertar, sinó que la van millorar i potenciar fins el màxim"

Carme Rovira | www.scastella.com

"Ens han dissenyat una plataforma web molt amigable amb l'usuari i fàcil d'utilitzar per a nosaltres"

César T Gil | Avanzia Marketing

Descobreix els nostres projectes

Contacta amb Activions
Ens encantaria conèixer el teu projecte

Contacta amb nosaltres

i t'explicarem com et podem ajudar

Contacte amb nosaltres