És realment necessària una web?

És realment necessària una web?

Aquesta pregunta de vegades ens la solen fer: És realment necessària un web? Normalment davant la majoria de preguntes professionals, la meva resposta sol ser "depèn".

Actualment el comportament del consumidor està canviant i ho està fent a molta velocitat. El procés en la presa de decisions de compra ve a ser més o menys el mateix.

Es descobreix una necessitat, apareix el desig de satisfer-la, es busca informació, s'avaluen les alternatives, es descarten les que no ens agraden, es satisfà la necessitat i després es valora el consum, és a dir es fa l'avaluació post compra.

El que ha canviat en el procés té molta importància, perquè es troba en dues de les fases més importants. En la recerca d'informació i en l'avaluació post compra.

Les empreses poden tenir perfils en xarxes socials, però no poden controlar el que les persones que pertanyen a una comunitat escriuen sobre elles.

En la recerca d'informació, perquè fins ara la capacitat de trobar informació era limitada. Quan no existia internet, el cost d'aconseguir informació era molt alt. I a més la informació que obteníem venia de la pròpia empresa, o d'un cercle reduït de familiars, amics, coneguts i companys. O sinó de publicacions que moltes vegades tenien interessos vinculats amb la mateixa empresa.

Avui en dia aconseguir informació d'un producte, gràcies a internet és relativament fàcil, i a més la obtenim de diverses fonts, en diferents plataformes, en fòrums, en xarxes socials, directoris...  A més aquesta informació és una informació que en principi no està controlada per les empreses.

Les empreses poden tenir perfils en xarxes socials, però no poden controlar el que les persones que pertanyen a una comunitat escriuen sobre elles. Tampoc poden controlar el que es diu en fòrums o en pàgines especialitzades.

L'avaluació post compra és una conseqüència de l'anterior. Si comprem una cosa que realment ens ha donat el valor que esperàvem, és probable que fem algun comentari positiu si ens trobem amb la marca per internet.

Si el valor que hem obtingut d'aquesta compra, no ha estat el que esperàvem, llavors és segur que en la majoria dels casos fem comentaris negatius de la marca. Pots veure qualsevol fòrum d'empreses de subministraments, com gas, electricitat i telefonia i veuràs.

Com veiem, aquests canals estan feblement controlats per l'empresa.

No només cal, si no que és obligatori.

Encara que entre la recerca de la informació i l'experiència post compra, hi ha un altre factor que cal tenir en compte, que és la compra en si.

Cada vegada més es perd la por a comprar per Internet, cada vegada les entregues són més ràpides, hi ha seguretat en les transaccions i en les devolucions. Podem provar un producte i si no és el és que esperàvem, el podem retornar.

I les compres a internet a dia d'avui només es poden fer a la web de la nostra empresa o als marketplace com Amazon.

I ara ve la meva resposta atípica, és realment necessari tenir un web? I la meva resposta és: No només cal, si no que és obligatori.

En la fase de recerca d'informació, encara que la nostra empresa tingui totes les xarxes socials del món, si no té una web, difícilment donarà confiança a la persona que vol comprar el nostre producte.

A més, a la web, l'empresa controla el missatge que s'envia als consumidors, no estem en mans de les xarxes socials ni dels fòrums.

Així, que si no tens un web, ja saps ...

Fes una a tota velocitat, però això sí, seguint un procés eficient.

 

César T. Gil
Marketing Senior
avanzia.marketing

 

César T Gil
Col·laborador d’Activions. Economista. Llicenciat en ADE. Llicenciat en Màrqueting. Màster de Direcció General. Màster en Màrqueting Digital. Profe i Consultor. Creador de cursos i continguts. Creador de la consultora en marketing digital i cursos especialitzats avanzia.marketing. Sempre en mil projectes. El seu tret distintiu: el bon humor i saber posar-se a la sabata dels altres. El seu producte preferit: Un somriure. El seu lema: No et rendeixis. Li encanta matinar, fer esport, meditar, la música, la lectura i menjar.

Altres articles

Com generar trànsit a la nostra web?

Com generar trànsit a la nostra web?

Amb l'increment de la competència en la xarxa, la professionalització i les tècniques que apareixen cada dia, cada cop és més difícil aconseguir que les persones visitin la nostra web. Apren com generar trànsit a la teva web amb deu consells pràctics.
botiga online

L’imparable creixement de la botiga online

En els últims anys el creixement de la botiga online i comerç electrònic s’ha avaluat imparable per organismes com la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia (CNMC).
Per a què serveixen les xarxes socials

Les xarxes socials són per relacionar-se, no per anunciar-se

Moltes empreses estan utilitzant les xarxes socials amb la mateixa mentalitat que utilitzen per a la resta d'eines de comunicació de l'empresa. L'organització que avui no es relaciona està perduda.
Perqué és important la fitxa d'empresa de Google My Business

Què és la fitxa d'empresa de Google My Business?

Google My Business és una eina gratuïta que permet crear una fitxa d'empresa per a qualsevol negoci. Google ha posat a disposició de qualsevol usuari una nova manera de donar a conèixer un negoci a través d’internet. 
Bloc com a estratègia de marketing digital

El bloc com a estratègia de màrqueting digital

El bloc és un instrument essencial dins el màrqueting digital d’avui dia. Forma part del màrqueting de continguts i tothom ha sentit a parlar-ne. Els blocs, i el contingut dels seus articles, estan a l’ordre del dia de tots els departaments de màrqueting d’empreses consolidades i, també, són el projecte de milions de persones que volen tenir paraula dins el vast món d’internet.
La importància de tenir presència a internet

La importància de tenir presència a internet

La presència a internet s'ha convertit en un dels aspectes més rellevants del màrqueting empresarial actual. Tota empresa ha de valorar el nivell d'implicació que ha de tenir en el sector digital pel correcte desenvolupament de la seva marca.

Uneix-te als nostres clients satisfets
Uneix-te als nostres

Clients satisfets

que valoren la feina ben feta

"Van captar la idea de pàgina web que jo volia, i no solament la van encertar, sinó que la van millorar i potenciar fins el màxim"

Carme Rovira | www.scastella.com

"Excel·lents professionals, molt implicats en el seu treball i amb un alt grau d'independència per gestionar situacions complexes amb rapidesa i extremadament bé."

Héctor Shekerdemian | Bartech

"Gràcies a Activions, ens trobem més a prop dels nostres clients i prospectes. Estem altament satisfets amb els resultats."

Mª del Rosario Pinzón | Online IT

"Sempre que hem necessitat suport, han estat presents per recolzar-nos"

Mª del Rosario Pinzón | Online IT

"No només són bons dissenyadors web, sinó que a més tenen una visió estratègica que permet que el treball final es lliuri impecable"

César T Gil | Avanzia Marketing

"Ens ha desenvolupat diverses webs i sempre han estat amb un disseny i funcionalitat excel·lents. Vaig quedar sempre molt conforme i és altament recomanable."

Héctor Shekerdemian | Bartech

"Van comprendre les nostres necessitats de tal manera, que àgilment aconseguim cobrir les nostres expectatives i més"

Mª del Rosario Pinzón | Online IT

Va fer una feina magnífica i estem encantats amb el seu treball. Molt apreciat i molt recomanable.

Vincent Freeman | Vincent Freeman Antiques

"Ens han dissenyat una plataforma web molt amigable amb l'usuari i fàcil d'utilitzar per a nosaltres"

César T Gil | Avanzia Marketing

"Totes les petites coses que anaven sortint les van anar solucionant i polint fins a arribar a l'estat final de realització. El meu grau de satisfacció pel seu treball és un 10"

Carme Rovira | www.scastella.com

Descobreix els nostres projectes

Contacta amb Activions
Ens encantaria conèixer el teu projecte

Contacta amb nosaltres

i t'explicarem com et podem ajudar

Contacte amb nosaltres