L’imparable creixement de la botiga online

botiga online

En els últims anys el creixement de la botiga online i comerç electrònic s’ha avaluat imparable per organismes com la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia (CNMC).

El comerç electrònic, o e-commerce, ha facturat per sobre dels 30 mil millions d’euros a Espanya durant l’any 2017. El CNMC ha calculat un increment del 25,7% respecte de l’any anterior.

Experts en e-commerce del mercat Espanyol, com Ronan Bardet, anuncien que el comerç electrònic al nostre Estat encara és immadur. Això és bo, precisament, perquè hi ha marge de creixement per a les empreses que volen incloure una botiga online a la seva estratègia comercial.

 

Evolució de la botiga online

El comerç electrònic és una evolució de la compra per catàleg. Avui dia, podem trobar tota la informació sobre els productes o serveis que volem comprar per internet. Per tant, havia de passar que, en una societat digitalitzada, es fessin un gran nombre de transaccions a través d’aquest mitjà.

Des de la seva aparició, el creixement de les botigues online i comerç electrònic ha anat guanyant terreny per diverses raons:

L’e-commerce, facilita el fet de poder comprar des de qualsevol lloc on ens trobem sense haver-nos de desplaçar al punt de venda.

Ens ofereix la possibilitat de triar quan volem fer la compra, fora de l’horari comercial, i de quan volem rebre el producte que hem adquirit.

També, queda reflectit, en el preu d'allò que volem comprar, la reducció dels costos per part de les empreses que es dediquen al comerç electrònic, fent més atractiu el producte als possibles clients.

En un inici, els usuaris de la xarxa es mostraven reticents a l’hora de fer transaccions econòmiques a través d’internet. Hi havia molts dubtes en qüestions de seguretat. Però, moltes empreses han treballat durament en protocols de seguretat per a fer possible guanyar la confiança dels usuaris d’internet i que esdevinguin clients potencials en un mercat obert a qualsevol producte o servei.

Avui dia, ja ningú posa en dubte que comprar per internet no sigui un mitjà segur, pràctic i econòmic.

Preferències dels usuaris a l'hora de comprar per internet

Aquesta acceptació a escala social fa possible el continu creixement d’aquest tipus de comerç.

Ara bé, els usuaris han mostrat clares preferències en el tipus de producte o servei que volen adquirir per internet.

Hi ha una clara preferència per comprar serveis com estades a hotels, llibres digitals i música, bitllets d'avió, entrades per espectacles i, fins i tot, serveis de màrqueting digital i cursos online.  

D'altra banda, l'objecte que més es compra per internet és sens dubte la roba, però després de productes electrònics.

Amb aquesta facilitat de compra que ens ofereix la botiga online, i la quantitat d'ofertes que trobem disponibles a la xarxa, les empreses han reduït notablement els preus per a ser més competitius. Avui dia, podem viatjar a molts països de manera molt més econòmica que fa uns anys quan encara no s'havia desenvolupat l'e-commerce. També, moltes empreses han concedit als usuaris enviaments gratuïts com a part d'aquesta estratègia comercial.

La majoria d'usuaris que van a comprar de manera presencial, consulten el mòbil per a fer una comparació de preus amb la botiga online. D'aquesta manera s'asseguren de comprar al millor preu. Com podem sumar-nos a aquest gran mecanisme l'e-commerce? Si tenim una empresa, sempre podem vendre els nostres productes o serveis per internet. Una botiga online pot ser una de les millors inversions si volem incrementar les vendes i reduir costos. El posicionament web serà el nostre millor aliat si volem que la nostra botiga sigui trobada amb facilitat per internet. Com sabeu, Activions us pot assessorar de com fer més visible a internet la vostra botiga online. 

En el proper article, parlarem de quins són els punts clau per engegar una botiga online.

L’EY, juntament amb l’Observatorio de eCommerce & Trasformación Digital, van elaborar un informe d’evolució i perspectives de l'e-commerce pel 2017 molt detallat. Van calcular un creixement del comerç electrònic de, com a mínim, un 10% durant el 2017. És un informe molt interessant per qui vulgui desenvolupar un pla d’acció o fer un estudi de viabilitat. S’inclouen qüestions tan importants com la previsió de creixement i vendes, inversió en màrqueting i web mòbil i tendències del sector.

Si esteu interessats en tot això però, us va més tot allò que és visual, podeu consultar aquest vídeo: http://www.rtve.es

Esperem que us hagi resultat útil aquest article. Si teniu alguna pregunta, no dubteu en consultar-nos.
 

 

Anna Garcia
Col·laboradora d’Activions. Filòsofa especialitzada en història de la ciència i de la tècnica. Li fascina l'escriptura, la lingüística i la traducció dins el món digital. Ha estat professora d'anglès, internet, edició i xarxes socials. El que més valora són els seus fills i la vida mateixa, per això, ha decidit dedicar el seu temps a la creació i redacció de continguts per a blogs i pàgines web, ja que ha trobat en aquesta professió una deliciosa confluència de les seves passions. Els seus hobbies són l'art, els videojocs, les abelles i l'escalada.

Altres articles

Com generar trànsit a la nostra web?

Com generar trànsit a la nostra web?

Amb l'increment de la competència en la xarxa, la professionalització i les tècniques que apareixen cada dia, cada cop és més difícil aconseguir que les persones visitin la nostra web. Apren com generar trànsit a la teva web amb deu consells pràctics.
Per a què serveixen les xarxes socials

Les xarxes socials són per relacionar-se, no per anunciar-se

Moltes empreses estan utilitzant les xarxes socials amb la mateixa mentalitat que utilitzen per a la resta d'eines de comunicació de l'empresa. L'organització que avui no es relaciona està perduda.
És realment necessària una web?

És realment necessària una web?

Aquesta pregunta de vegades ens la solen fer: És realment necessària un web? Normalment davant la majoria de preguntes professionals, la meva resposta sol ser "depèn".
Perqué és important la fitxa d'empresa de Google My Business

Què és la fitxa d'empresa de Google My Business?

Google My Business és una eina gratuïta que permet crear una fitxa d'empresa per a qualsevol negoci. Google ha posat a disposició de qualsevol usuari una nova manera de donar a conèixer un negoci a través d’internet. 
Bloc com a estratègia de marketing digital

El bloc com a estratègia de màrqueting digital

El bloc és un instrument essencial dins el màrqueting digital d’avui dia. Forma part del màrqueting de continguts i tothom ha sentit a parlar-ne. Els blocs, i el contingut dels seus articles, estan a l’ordre del dia de tots els departaments de màrqueting d’empreses consolidades i, també, són el projecte de milions de persones que volen tenir paraula dins el vast món d’internet.
La importància de tenir presència a internet

La importància de tenir presència a internet

La presència a internet s'ha convertit en un dels aspectes més rellevants del màrqueting empresarial actual. Tota empresa ha de valorar el nivell d'implicació que ha de tenir en el sector digital pel correcte desenvolupament de la seva marca.

Uneix-te als nostres clients satisfets
Uneix-te als nostres

Clients satisfets

que valoren la feina ben feta

"Van captar la idea de pàgina web que jo volia, i no solament la van encertar, sinó que la van millorar i potenciar fins el màxim"

Carme Rovira | www.scastella.com

"Sempre que hem necessitat suport, han estat presents per recolzar-nos"

Mª del Rosario Pinzón | Online IT

"Ens ha desenvolupat diverses webs i sempre han estat amb un disseny i funcionalitat excel·lents. Vaig quedar sempre molt conforme i és altament recomanable."

Héctor Shekerdemian | Bartech

"Gràcies a Activions, ens trobem més a prop dels nostres clients i prospectes. Estem altament satisfets amb els resultats."

Mª del Rosario Pinzón | Online IT

"Totes les petites coses que anaven sortint les van anar solucionant i polint fins a arribar a l'estat final de realització. El meu grau de satisfacció pel seu treball és un 10"

Carme Rovira | www.scastella.com

"Ens han dissenyat una plataforma web molt amigable amb l'usuari i fàcil d'utilitzar per a nosaltres"

César T Gil | Avanzia Marketing

"Excel·lents professionals, molt implicats en el seu treball i amb un alt grau d'independència per gestionar situacions complexes amb rapidesa i extremadament bé."

Héctor Shekerdemian | Bartech

"No només són bons dissenyadors web, sinó que a més tenen una visió estratègica que permet que el treball final es lliuri impecable"

César T Gil | Avanzia Marketing

Va fer una feina magnífica i estem encantats amb el seu treball. Molt apreciat i molt recomanable.

Vincent Freeman | Vincent Freeman Antiques

"Van comprendre les nostres necessitats de tal manera, que àgilment aconseguim cobrir les nostres expectatives i més"

Mª del Rosario Pinzón | Online IT

Descobreix els nostres projectes

Contacta amb Activions
Ens encantaria conèixer el teu projecte

Contacta amb nosaltres

i t'explicarem com et podem ajudar

Contacte amb nosaltres