L’imparable creixement de la botiga online
En els últims anys el creixement de la botiga online i comerç electrònic s’ha avaluat imparable per organismes com la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia (CNMC).
El comerç electrònic, o e-commerce, ha facturat per sobre dels 30 mil millions d’euros a Espanya durant l’any 2017. El CNMC ha calculat un increment del 25,7% respecte de l’any anterior.
Experts en e-commerce del mercat Espanyol, com Ronan Bardet, anuncien que el comerç electrònic al nostre Estat encara és immadur. Això és bo, precisament, perquè hi ha marge de creixement per a les empreses que volen incloure una botiga online a la seva estratègia comercial.
Evolució de la botiga online
El comerç electrònic és una evolució de la compra per catàleg. Avui dia, podem trobar tota la informació sobre els productes o serveis que volem comprar per internet. Per tant, havia de passar que, en una societat digitalitzada, es fessin un gran nombre de transaccions a través d’aquest mitjà.
Des de la seva aparició, el creixement de les botigues online i comerç electrònic ha anat guanyant terreny per diverses raons:
L’e-commerce, facilita el fet de poder comprar des de qualsevol lloc on ens trobem sense haver-nos de desplaçar al punt de venda.
Ens ofereix la possibilitat de triar quan volem fer la compra, fora de l’horari comercial, i de quan volem rebre el producte que hem adquirit.
També, queda reflectit, en el preu d'allò que volem comprar, la reducció dels costos per part de les empreses que es dediquen al comerç electrònic, fent més atractiu el producte als possibles clients.
En un inici, els usuaris de la xarxa es mostraven reticents a l’hora de fer transaccions econòmiques a través d’internet. Hi havia molts dubtes en qüestions de seguretat. Però, moltes empreses han treballat durament en protocols de seguretat per a fer possible guanyar la confiança dels usuaris d’internet i que esdevinguin clients potencials en un mercat obert a qualsevol producte o servei.
Avui dia, ja ningú posa en dubte que comprar per internet no sigui un mitjà segur, pràctic i econòmic.
Preferències dels usuaris a l'hora de comprar per internet
Aquesta acceptació a escala social fa possible el continu creixement d’aquest tipus de comerç.
Ara bé, els usuaris han mostrat clares preferències en el tipus de producte o servei que volen adquirir per internet.
Hi ha una clara preferència per comprar serveis com estades a hotels, llibres digitals i música, bitllets d'avió, entrades per espectacles i, fins i tot, serveis de màrqueting digital i cursos online.
D'altra banda, l'objecte que més es compra per internet és sens dubte la roba, però després de productes electrònics.
Amb aquesta facilitat de compra que ens ofereix la botiga online, i la quantitat d'ofertes que trobem disponibles a la xarxa, les empreses han reduït notablement els preus per a ser més competitius. Avui dia, podem viatjar a molts països de manera molt més econòmica que fa uns anys quan encara no s'havia desenvolupat l'e-commerce. També, moltes empreses han concedit als usuaris enviaments gratuïts com a part d'aquesta estratègia comercial.
La majoria d'usuaris que van a comprar de manera presencial, consulten el mòbil per a fer una comparació de preus amb la botiga online. D'aquesta manera s'asseguren de comprar al millor preu. Com podem sumar-nos a aquest gran mecanisme l'e-commerce? Si tenim una empresa, sempre podem vendre els nostres productes o serveis per internet. Una botiga online pot ser una de les millors inversions si volem incrementar les vendes i reduir costos. El posicionament web serà el nostre millor aliat si volem que la nostra botiga sigui trobada amb facilitat per internet. Com sabeu, Activions us pot assessorar de com fer més visible a internet la vostra botiga online.
En el proper article, parlarem de quins són els punts clau per engegar una botiga online.
L’EY, juntament amb l’Observatorio de eCommerce & Trasformación Digital, van elaborar un informe d’evolució i perspectives de l'e-commerce pel 2017 molt detallat. Van calcular un creixement del comerç electrònic de, com a mínim, un 10% durant el 2017. És un informe molt interessant per qui vulgui desenvolupar un pla d’acció o fer un estudi de viabilitat. S’inclouen qüestions tan importants com la previsió de creixement i vendes, inversió en màrqueting i web mòbil i tendències del sector.
Si esteu interessats en tot això però, us va més tot allò que és visual, podeu consultar aquest vídeo: http://www.rtve.es
Esperem que us hagi resultat útil aquest article. Si teniu alguna pregunta, no dubteu en consultar-nos.
- Inicia la sessió per fer comentaris